ZAČASNE IN PREMIČNE JEKLENE VARNOSTNE OGRAJE MINI-GUARD®

MINI-GUARD® začasna in pomična jeklena vernostna ograja je namenjena usmerjanju prometa in zaščiti območij, kjer potekajo dela na cesti. Zaradi svojih lastnosti zagotavlja maksimalno varnost za minimalno ceno.

MINI-GUARD® se že vrsto let uporablja v različnih državah po vsem svetu. Na mestih, kjer so potrebne pogoste spremembe prometnega toka je še posebej primerna, saj zaradi svoje zasnove omogoča enostavno in hitro premestitev.

Ograja je relativno lahka, saj tehta en komplet standardnega elementa dolžine 1500 mm samo 60 kg. Elementi ograje so dolgi 1500 mm, široki 500 mm in visoki 505 mm. V podnožje ograje je integriran tudi kanal za odvodnjavanje.

Ravno in široko podnožje ograje je zasnovano tako, da vozila lahko po njem vozijo, pri tem pa  teža vozila prispeva k dodatni stabilnosti ograje. Zaradi povozne površine je dejanska potrebna širina ograje med smernima voziščema le 200 mm, s tem pa ostane več prostora za promet. To je še posebej pomembno pri delih na cesti, saj ponavadi za zaščito zmanjkuje prostora.

 

Montaža ograje je enostavna in hitra

Elemente se sestavlja ročno. Postavi se jih v linijo, nato se potisne enega v drugega, z vrha se vstavi še povezovalna cev in ograja je sestavljena.  Sidranje ograje v vozišče ni potrebno, razen na začetku in na koncu. Skupina treh ali štirih monterjev lahko dnevno sestavi tudi do 2000 metrov ograje.

 

Vzdrževanje skoraj ni potrebno

Poškodbe na ograji v primeru nesreč so navadno minimalne in v večini primerov je potrebno ograjo samo ponovno naravnati v linijo, kar vzame zelo malo časa.

Vsi deli ograje so protikorozijsko zaščiteni s postopkom vročega cinkanja skladno s standardom EN ISO 1461, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo tudi v najzahtevnejših pogojih.

Ograja je že tovarniško opremljena s svetlobnimi odsevniki na podnožju ograje, zato je tudi ponoči in v razmerah slabe vidljivosti dobro vidna. Dodatna svetlobno odsevna telesa je med montažo možno namestiti tudi na vrhu ograje.

Za shranjevanje ograje MINI-GUARD® ne potrebujemo velikih skladiščnih površin. Z racionalnim skladiščenjem lahko 2700 tekočih metrov ograje shranimo na površini vsega 100 m².

Dobavljivi so tudi vsi elementi namenjeni prehodu v druge sisteme jeklenih cestnih varnostnih ograj. Prehodni in poševni začetni ter končni elementi so sidrani v vozišče s pritrdilnimi zatiči. Prav tako so dobavljivi hitro demontaži, kotni in drugi elementi.

 

Mini-Guard® je testiran skladno s standardom EN 1317-2 za T1, T2 in T3t nivoje zadrževanja ter zagotavlja visoko raven varnosti

Stopnja zadrževanja(ASI)Kot naletaVoziloRazred delovne širine
T1 (manjši kot naleta)A (≤1,0)OsebnoW3 ≤1,0 m (0,97 m)
T2 (manjši kot naleta)A (≤1,0)15°OsebnoW6 ≤2,1 m (1,79 m)
T3 (manjši kot naleta)A (≤1,0)TovornoW8 ≤3,5 m (2,80 m)

Tehnične lastnosti:

Dolžina standardnega elementaVišina standardnega elementaŠirina standardnega elementaNepovozna širinaTeža standardnega elementaKapaciteta montaže (skupina/dan)
1500 mm505 mm500 mm200 mm60kg (40kg/m)2000 m